Schuldhulpverlening

Wij nemen de schuldhulpverleners van de gemeente veel werk uit handen en bieden een professionele aanpak. Een win-win-situatie voor zowel de gemeente als voor jou.

Bekijk onze vacatures

Wat is schuldhulpverlening?

Als je problematische schulden hebt kun je jouw gemeente om hulp vragen. De gemeente kan voor jou een schuldhulpverleningstraject starten.

De gemeente helpt en begeleidt jou dan om je schulden af te lossen. Het doel van dit traject is om schuldenvrij te worden.

De schuldhulpverlener probeert een akkoord te bereiken met al jouw schuldeisers. Pas als er een akkoord is, kan er gestart worden met het aflossen van jouw schulden.

Schuldeisers zijn niet verplicht om mee te werken met de voorstellen van jouw schuldhulpverlener. Daardoor kan schuldhulpverlening een langdurig traject zijn of zelfs mislukken.

Hieronder lees je hoe we je kunnen helpen als jouw schulden echt een dreigende situatie veroorzaken, of als het schuldhulpverleningstraject met de gemeente te lang heeft geduurd of is mislukt.

Hoe helpen wij bij Schuldhulpverlening?

Veel gemeenten kampen op dit gebied met werkdruk, onderbezetting en/of gebrek aan expertise. Stichting CAV biedt dan een helpende hand.

Als gespecialiseerde financiële zorgverlener met landelijke dekking nemen wij schuldhulpverleners op een professionele manier veel werk uit handen. Dit komt de snelheid en de uitkomsten van het schuldhulpverleningstraject ten goede. Een win-win-situatie voor de gemeente en voor de inwoner met schulden.

Dreigende situatie?

Is het zo erg geworden met jouw schuldensituatie dat er gedreigd wordt met:

  • uitzetting uit de woning?
  • afsluiting van gas/water/elektra?
  • beslag op je inkomen?
  • gijzeling vanwege boetes?

Dan kun je in aanmerking komen voor een Voorlopige Voorziening of een Moratorium. Daarmee kunnen alle dreigende situaties worden gestopt.

Bevind je je in een dreigende situatie zoals hierboven beschreven? Meld je dan aan bij Stichting CAV voor een verzoekschrift. Onze Wsnp-bewindvoerders helpen je hierbij.

Meer informatie over Wsnp vind je ook op de website van de Rijksoverheid.

Schuldhulpverlening mislukt?

Is jouw schuldhulpverleningstraject bij de gemeente mislukt of duurt het echt veel te lang? Meld je dan aan voor een Wsnp-verzoekschrift. Wij helpen je naar een schuldenvrije toekomst.

Vragen?

Er is niets belangrijker dan het welzijn van onze cliënten en elke situatie is anders. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of een specifieke situatie bespreken?
Klik op ‘Direct contact’ en je hoort snel van ons.

Direct contact